Aicinām reģistrēties digitālo kompetenču pilnveides tiešsaistes kursam bibliotekāriem!

MOOC

Kamēr citi Eiropā bauda atvasaru, BIBLIO projekta partneri aktīvi strādā, lai šajā rudenī varētu dot startu BIBLIO masīvam atvērtam tiešsaistes kursam (MOOC). Šis būs pirmais digitālo prasmju MOOC, kas radīts tieši bibliotēku profesionāļiem.

 Lai reģistrētos MOOC, lūdzu, aizpildīt tiešsaistes formu līdz 22. septembrim!

Kāpēc šis MOOC?

Jau sen bibliotēkas vairs nav tikai vietas, kur saņemt grāmatas lasīšanai vai lasīt grāmatas. Bibliotēka ir sabiedrības centrs, droša vieta, kur cilvēki var doties, lai saņemtu padomu un palīdzību, piekļūtu informācijai, satiktu līdzīgi domājošos. Bibliotēkas piedāvā daudz dažādus  pakalpojumus, tostarp piekļuvi digitālajām tehnoloģijām, datoriem un internetam, digitalizētām kolekcijām un saturam, virtuālajai realitātei, programmēšanas kursus vai vienkārši saņemtu palīdzību e-pasta izveidošanā un e-pakalpojumu izmantošanā. Kad cilvēkiem nav kur citur lūgt palīdzību iepriekšminētajos jautājumos, viņi dodas uz vietējo bibliotēku. Attīstoties un paplašinoties bibliotēku pakalpojumiem, mainās arī bibliotekāra profesija.

Digitālā transformācija maina bibliotēku un bibliotēku profesionāļu lomu, un ne vienmēr to ir viegli saprast un tai pielāgoties. Pēc bibliotēku nozares analīzes un prasmju trūkuma, izaicinājumu un mācību vajadzību noteikšanas, bibliotekāriem tiek piedāvāts BIBLIO projekta MOOC. Tā mērķis ir sniegt atbalstu bibliotēku profesionāļiem jaunu prasmju iegūšanā un jaunu inovatīvu pakalpojumu izstrādē.

Ko MOOC piedāvā?

  • Vismodernākās mācību programmas, ko izstrādājuši eksperti pēc augstas kvalitātes nodrošināšanas standartiem.
  • 26 moduļus, kas aptver tālāk nododamas un digitālās prasmes bibliotēku profesionāļiem;
  • Elastīgu iknedēļas noslodzi un 8-10 stundu nedēļā grafiku, ko iespējams pielāgot savam tempam.
  • Pieredzējušu lektoru personalizētu atbalstu.
  • Iespēju satikt, sazināties un sadarboties ar sev līdzīgiem no visas pasaules.
  • Sertifikāciju saskaņā ar Eiropas un valsts kvalifikācijas sistēmu.
  • Dalībniekiem, kuri veiksmīgi pabeigs MOOC, iespēju iesaistīties specializētā mācības programmā un sertificēties kā Sabiedrības iesaistes un komunikācijas speciālistiem vai Digitālās transformācijas veicinātājiem.

MOOC2

Kādi ir nosacījumi, lai pievienotos MOOC?

MOOC tiks piedāvāts bez maksas ikvienam, kurš ir ieinteresēts pievienoties kursam. Pieredze bibliotēku nozarē ir priekšrocība, bet nav obligāta. 

Kurss sāksies 4. oktobrī un ilgs 10 nedēļas. Dalībniekiem būs mācībām jāvelta apmēram 8-10 stundas nedēļā, kā arī jābūt vismaz vidējā līmeņa angļu valodas zināšanām, jo ​​visas tiešsaistes nodarbības un materiāli būs angļu valodā. Ja MOOC tiks pabeigts ar tiešsaistes novērtējuma veiksmes rādītāju 75%, tiks izsniegts kursa sertifikāts.

Kāda ir kursa pieeja?

Atšķirībā no tradicionālā “kursa”, MOOC tiek nodrošināts tiešsaistē. Lekcijas veido video materiāli un lasāmviela, kas pieejami 24/7. Kursu iespējams apgūt sev piemērotā tempā, kā arī, izmantojot forumu, sadarboties ar citiem studentiem (un pasniedzējiem). Nav nekādu vēlo vakaru zvani vai sarunas, nav arī nekur jāceļo! Katru nedēļu būs iespēja sazināties ar pieredzējušiem ekspertiem 1 stundas tiešsaistes vebināros. Nav arī jāuztraucas, ja tiešraidei neizdodas pievienoties – būs iespēja tos noskatīties arī pēc tam.

Katru nedēļu tiks publiskotas ne vairāk kā trīs nodarbības. Katru nodarbību veidos skatāmi video materiāli, mājasdarbi, pie kuriem strādāt, un viktorīna, lai novērtētu mācīšanās procesu. Pavisam drīz būs pieejama arī plašāka informācijas par pasniedzējiem un kursu grafiku.

Noskaties video par MOOC šeit!

Ja vēlaties būt informēts par BIBLIO projekta aktualitātēm, sekojiet Twitter un Facebook. Vairāk par projektu lasīt šeit!

Projektu Latvijā īsteno SIA DMG un Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC)

Šis projekts ir finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un, lai arī kā tiktu izmantota tajā ietvertā informācija, Eiropas Komisija par to neuzņemas nekādu atbildību. Līguma Nr.: 608964-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA3-VET-NETPAR

 

Share →

Atbildēt